0 Läs mer >>

Första , andra , tredje..Såld!
Jag hade glömt hur beroende framkallande ebay är. Jag skrev ju i förra inlägget att jag hade hittat ett fynd till min dotter som älskar Greta Gris. Någon dag senare så sitter jag har och har "ropat" in , tröja, tofflor, och självaste Greta Gris..Senast igår satt jag och väntade in mitt sista hugg på ett par nya jeans med figuren på. Pulsen stiger när det närmar sig slutet på auktionen. Priset steg ett pund i sista sekunden men jag vann dem, hurra! Kläderna kommer hon ju få när de kommer, de vågar jag inte spara till jul, då kanske hon växt ur dem. Det vore ju inte så bra. JAg köper helst saker som finnsi England , så de slipper resa så långt. JAg har köpt saker för länge sedan ifrån USA men det känns som att det kan komma bort på vägen dock har jag inte råkat ut för det som tur är! Intresset för loppisar och auktioner har jag nog fått med mig sedan jag var liten. Auktioner på nätet är ju perfekt!
Här kommer bilder på det jag köpt..

  

 

Ebay.com

0 Läs mer >>
efter de perfekta julklapparna...Ja vet vissa av svimmar väl när ni läser detta men jag älskar julen. Jag älskar även att sitta på nätet och leta efter julklappar som är lite speciella. Hitade en idag på ebay, ett Greta Gris bedset. Slutpris 170 kr, perfekt! Emma kommer att älska det. Just nu letar jag efter en Greta Gris mjukis, har hittat några på ebay. Jag är så hooked on ebay.. Där kan man hitta nästan vad som helst, grejen är bara att hitta säljarer som är villiga att skicka till europa. Emma köpte en ny Greta Gris film på  loppis i helgen för bara 10kr, den går varm nu kan säga!



Så här ser det ut, gulligt va! Sen hittade jag lite nya kläder med figuren på vi får se om jag vinner!
Sen börjar jag även jakten på små, billiga(lyckas inte alltid med det men men ..) saker till adventskalendern och i år blir det 2. Jag tycker det är så roligt att göra det extra speciellt för mina små busungar...man vill tända deras stjärnögon...Adventskalender med paket började jag med när Andreas fick en kalender med småsaker i av en van till oss. Så året efter tänkte jag att jag skulle fortsätta med et men fickorna var ju så små så då lade  jag alla paket i en liten tomtesäck. I år får vi ser hur jag gör,alltid kul att variera sig. 

Sökandet har börjat..

1 Läs mer >>
Sitter och letar inspiration till att göra en Musse Pigg tårta till Emma när hon fyller 3 om ca två veckor. Hittade en del otroliga tårtor, många gjorda i USA förstås. Tänkte jag skulle försöka mig på att göra en helfigur med Musse av sockerpasta. Det verkar roligt och lätt. ...Det märks senare, jag får väl lägga upp en bild på den när det bli dags så får vi se vad resultatet blev. Hittade ju förstås oblater med Musses ansikte på men det känns inte lika roligt. Varför Musse tårta, jo Emma älskar Musses klubb hus.

Surfade vidare och kollade tillbehör för att lyckas göra en musse tårta , insåg snabbt att en sådan tårta skulle kosta ...för mycket helt enkelt. Så idag ringde jag ( nu ska ni veta att jag har gjort egna tårtor varje gång någon fyllt år och speciellt för barnens födelsedagar) Bageri höghuset här hemma. Beställde en tårta med Musse i helt figur. Måste erkänna att det kändes väldigt bra att bara lämna över den grejen, perfekt att betala någon annan för att göra tårtan. Tänker på vad mycket tandagnisslan min familj slipper, för det hade det blivit när det hade krånglat..det vet jag!
Här komer lite bilder på de tårtot som jag gillade, hittade dem när jag googlade.
see you later!



Inget jag skulle ge mig på själv men det är ju så häftig!



Det var en sån här jag hade tänkt mig.

 den är var fin!

Det närmar sig ...

0 Läs mer >>



Trodde inte mina ögon när jag såg denna bild på en blogg. Ok att de har satt lite färg på vår kära gummistövel men en klack nej tack! Ville man ha klack på stövel köper man väl en vanlig stövel. Inte vill jag ha klack på mina gummistövlar. Blir så trött på detta med mode, måste allt vara snyggt och trendigt? Kan man inte få gå i sina platta gummistövlar och känna sig lite bonde?



Här har vi mitt nya favoprogram, åhhh vad jag sitter och asgarvar åt dessa patetiska fruntimmer. Anna Anka har ju verkligen skapat sig ett namn här i Sverige. Hon är ju smart som fan, hon tänker ju att jag ska vara med i svensk tv, jag säger vad fan jag vill och verkar helt uppblåst av tristess så blir jag kändis även jag.  För säga vad man vill så är hon ju sten trött på att att stå i skuggan av sin man, vara en passopp hela tiden. Om man läser mellan raderna iallafall. Undrar hur många konserter och annat tjafs hon varit på, följt efter honom som en hund i koppel. Tro fan att jag skulle vara lite Bitch då!
Seeen haaar viii juuuuuuu Maria, hon pratar så långsamt såååååååå man soooomnar . Bästa citatet just nu: "Tänk att få en gul ostkrok" som min bästa vän Cissi skrev på Facebook, har de någon annan färg eller?
Agnes- Nicole är bara ointressant tycker jag, fast det var ju roligt att se hur mycket energi och tid det gick åt för att se fräsch ut för att gå på en dejt med en gubbe som inte ens kunde stoppa in skjortan i brallorna. Men Anna Anka stjäl hela programmet nästan. Can´t wait till nästa gång...kanske får vi se när Anna Anka sitter och torterar sniglarna. Haha ha!
Ha de gött!

Lämna stövlarna ifred...

0 Läs mer >>
Ja nu kan man säga att det är höst på riktigt, löven håller på att händra färg och snart kan man gå och sparka på lövhögarna , precis som jag gjorde när jag var liten... Med hösten kommer ju mörkret, och nu har det verligen börjat märkas på morgonen och kvällen. Jag hör till de som tycker hösten är mysig och härlig. NU åker alla olika ljuslyktor fram som man köpt på ljuspartyn. Det är någon speciellt med att ha tända ljus i ett rum. Vad gör alla när hösten kommer? SJälv tycker jag det är perfekta årstiden för filmkvällar. Tända ljus, en riktigt god gottepåse och bra film. Skräckisar är ju bäst i höstmörkret. Här kommer några filmer som jag tycker är bra. Det är skräckisar med lite spökkänsla i , inte så mycket blod och sörja. Det tycker jag inte är lika bra. Jag tycker att det ska finnas en bra , fängslande handling.



The Orphan;Ett par förlorar sitt tredje barn innan det föds, de adopterar en 9-årig flicka som inte ärså himlans snäll och rar som hon först verkar. Filmen blir bara bättre och bättre, inga större kändisar i den men då brukar filmerna bli bättre faktiskt. Helt klart sevärd, mycket spännande!

Nästa tips!


The Orphanage; Det var ett tag sen jag såg den men det är också mycket spännande och bra. Handlar om Laura som efter trettio år återvänder till det barnhem hon växte upp i som liten flicka, tillsammans med sin make och deras 7-årige son Simón, i. Men det nya hemmet och dess mystiska omgivningar väcker liv i Simóns fantasi och pojken börjar spinna ett nät av otroliga sagor och inte helt oskyldiga lekar.

DVD Film: Eden Lake

Eden Lake; ett par åker och campar och stöter på ett gäng ungdomar som har tappat all sans och vet. Eden Lake var den perfekta platsen för en romantisk helg - ett avlägset paradis för unga nyförälskade. Men i ett chockartat brutalt ögonblick slogs idyllen i spillror.


DVD Film: The Unborn

Handlar om en ung kvinna som hemsöks av en demonisk ande som hotar både henne och dem hon älskar. Casey Bell har alltid klandrat sin mamma för att hon lämnade henne som barn. Men när en rad oförklarliga händelser inträffar, börjar Casey förstå varför hon gav sig av. När hon plågas av mardrömmar och en vanställd ande som förföljer henne dagtid, söker hon efter hjälp att bli kvitt demonen.

Har någon ett bra tips, det kanske finns något som inte denna filmtok har sett...Tipsa på!

Mys i mörket..

0 Läs mer >>
Härliga tider..till lörda då är dax för den årliga Storforsmarken. För mig som är från Storfors så är detta så roligt och mysigt. Man träffar gamla kompisar och hälsar på släkten.
Så vi ska ju självklart dit på lördag, och när vi har gått några varv och barnen har åkt lite karuseller och vi har fått våra öron söndertjatade. hi hi! Det finns ju så mycket "skräp" som barna vill köpa, speciellt grabben. Men jag vet inte hur många gånger vi har köpt gubbar och bilar som har gått sönder innan vi ens kommit hem..men det finns ju marknadsgodis Mums!! Då åker vi till farmor o farfar och tar en välförtjänt fika. Min goa farmor och farfar! SÅ nu gör jag lite reklam för vår marken!

Storforsmârken med spökhus, knallar, tivoli, minijogg 19/9

Nu bygger fritidsledarna ett spökhus i Folkets hus källare inför Mârken. Fri entré för alla barn och ungdomar. Nu bygger fritidsledarna ett spökhus i Folkets hus källare inför Mârken. Fri entré för alla barn och ungdomar.
Lördag den 19 september är det Storforsmarken i centrala Storfors med hundratalet knallar, tivoli, minijogg, återträff för "gamla skolelever" och ett nybyggt spökhus.

Det låter väl trevligt med ett spökhus tycker jag..Buuuuuuu!
Vi ses där!

Storforsmarken..

0 Läs mer >>

Go morrn!
Sitter här med min frukost och kollar in "So you think you can dance" säsong 6. Det är nog favoriten av allt jag kolla på. Dert är väl mest för att jag dansande mycket som lite och som tonåring..det har alltid varit mitt största intresse. SÅ när jag sitter nu och tittar på programmet, får jag som alltid ...rysningar..Många dansar så otroligt bra. Kollar just nu på en tjej som är hörselskadad och dansar så bra. Vilken inspiration!
 Jag kommer ihåg att vi i Scandinavien körde en säsong tror jag med Sverige, Norge, Danmark tror jag det var. Men det blev då inte lika stor succe som US of A. SÅ klart!
Jag skulle gärna börjat dansa igen men nu är jag för feg..tyvärr. JAg får fortsätta dansa framför spegeln hemma :-). Sen är så himla kul precis som med Idol, de som dansar men inte kan så bra..det är så kul!

So you think you can ...

0 Läs mer >>
Vampire Diaries
Japp, jag kollade på pilotavsnittet av The Vampire Daires. För mig som är ett Twilight fan så tyckte jag att själva storyn var väldigt lik Twilight. Vampyr möter en vacker flicka som han inte kan motstå och som ser ut som hans älskade från 1800 -talet. Men det som gör det spännande är att det härjar en annan vampyr i skogarna som dödar människorna. Är det den "goda" vampyren? Nej det är ju hans bror som är så elak och grym så det är asbra!! Nu fastnade jag, visst den riktar sig nog inte till min åldersgrupp men vampyrfan som jag är så gillar jag det.
New Moon 
Men som sagt Twilight är ju tusen gånger bättre, längtar till nov när New Moon har premiär. Trailern är ju bara så bra!
Ja vad tittade jag på mer igår?
supernatural.jpg image by colbys
Supernatural är ju också en superserie, såg första avsnittet på säsong 5, verkade lovande. Här det en blanding av olika varelser som ska förintas av bröderna Winchester. Fast den senaste säsongen har det väl mest handlat om änglar, gud, demoner och djävulen. Det är ju så härliga tider nu för mig som är ett tvseriefreak, nu börjar alla mina favorit serier..det är nog bland det bästa med hösten..

Längtar tills Greys Antomy börjar igen för det slutade så spännande förra säsongen.
greys anatomy

The Vampire Daires...

0 Läs mer >>

Ja det var så här det kändes när jag följde med Emma och hennes Knopp & Knytte grupp.( Det är som Skogsmulle fast för de lite mindre barnen) Niklas följde med Andreas och hans Strövar grupp. Så igår blev vi lite oroliga för hur vädret skulle bli då det började regna framåt kvällen/natten. Men idag var vädret helt perfekt. Det är något speciellt med att packa en matsäck och ge sig ut i skogen. Temat för dagens Knopp & Knytte var färger, barnen fick leta efter olika färger och leta efter de färgade banden som visade vart vi skulle gå. Det var många barn och föräldrar, vi hade även en hund med oss. Emma var mest intresserad av själva skogen, att leta blåbär och att klappa den gosiga hunden. Vi lekte några lekar också och det var ju roligt förstås. Men när vi fikade så var det så härligt, Emma tog fram det vi skulle äta coh satte sig i mitt knä, pratade och matade  mig med blåbär..Vi hade en underbar söndags förmiddag. Frågade mig själv varför vi inte gör detta oftare?  Så när nu blir sådana här härliga höst dagar då ska vi packa ryggsäcken och ge oss ut i det fria.. Man får så mycket energi när man är ute i skogen. Andreas fick prova att hugga med yxa( tur att inte jag var med), de grillade korv och lekte lekar.
men imorrn är det en ny arbetsvecka(tycker helgerna skulle vara längre) Jag har vid flera tillfällen läst om familjer som sålt allt de äger och har och flyttat ner till tex Thailand. Där bosätter de sig och lever ett helt annat liv, ett lättsammare liv. Ett liv som inte jobbas bort, där man umgås med sina barn i mer än ett par timmar om dagen . Jag skulle kunna göra det också. Gå och sälja vattenmeloner på stranden hahaha. Det ni!

Underbart, härligt , ...

0 Läs mer >>
 

Såg vilket datum det är idag..det har blivit ett datum som ingen kommer glömma. Jag vet att när jag såg detta på nyheterna så trodde jag att det var en film..att det inte var på riktigt! Jag har ju kort på själva byggnaderna från när jag var där, undrar hur det känns när man står där vid Ground Zero..Usch!

                                                 Så här ska ground zero se ut när det är klart.
                                                              Freedom Tower
Jag tycker det ska bli fint.
Det ska jag åka och titta på när jag väl åker dit någongång :-)

Twin Towers.....Freed...

0 Läs mer >>

Som rubruiken antyder så är jag en riktig film människa, och inte bara film , tv-serier också. Jag tycker det är roligt att få möjligheten att få komma in i en helt ny värld eller en bekant värld om det handlar om saker som man upplevt. Film är ett av mina största intressen, ända sedan jag var liten så har jag fantiserat ihop olika scenarion, har alltid gillat att stå på scen. Vem vet kanske jag skriver den där boken som jag alltid går i tänker på....
Här kommer lite filmer som jag gillar, ser ju otroligt mycket film, många bra , en del otroligt bra och otroligt mycket skräp..som jag undrar hur i h-vete tänkte den där producenten. Jag är en allätare när det gäller film, men favoriterna är nog sci-fi, action och Skräckisar..Tycker det är kul att den genren har kommit tillbaka, tror det slog igenom igen efter att Scream kom upp på biodukarna. Som jag förövrigt tycker är helt okej, den är lite skrämmande med dessa överaskningmoment och lite komisk! Det jag tycker är mest läskigt är när det är andar /spöken med i filmerna. När det inte är någon person som kan fångas eller så. Då sitter jag med kudden i händerna, hahaha!
The Haunting in Connecticut

En sådan som jag började titta på men inte orkade se hela är The hunting in Connecticut. men jag ska försöka se klart den..Gillar man skräck då gillar man den här tror jag.



Just nu kollar jag på" Linje 123" kapad(Taking of Pelham 123) med John Travolta( som för övrigt är lite för omstylad för sin roll enligt mig, han känns inte trovärdig, han ser ut som en vit mexican med en amerikansk accent hmmm nej) Denzel Washingtion är ju med också, han är ju alltid bra.. Film känns lite tråkig så här inne i halvlek, mycket prat och hot..mycket Fuck this  o fuck that från Travolta..Duger som en bakfyllefilm tror jag haha!


Gamer

"Gamer" en slags sci fi rulle. Det har skapats ett tvspel av en ung kille Castle, där männskor använder andra människor(fångar) som spelfigurer.
Gerard Butler är Cable som det handlar om, som vill komma till verkligheten till sin fru och barn. Cable får kontakt med sin spelare och ber honom att släppa honom loss i spelet för att vinna. Filmen gilas nog av datanördarna och tvspelsnördarna. Mycket pang pang! Lite tråkig i början , det tog en stund innan jag kom in i handlingen, innan jag tog tillmig karaktärerna. Idén att bli kontrollerad av någon annan är intressant..i filmens värld ..

Film freak...

0 Läs mer >>



Missade Idol igår ..jag sitter nu och kollar in första avsnittet på 4 replay.Sen blir det det andra kl 21.00. Fan vad roligt det är och se dessa som inte kan ta en ton och sjunger med samma känsla som om de vore Celine Dion..I love Olga ..från förra säsongen tror jag det var..Så sköööön..
Älskar såna här tävlingar ..hade jag begåvats med en sång röst så hade jag också varit där..hahaha. Det roliga med Idol är att man eller jag rättare sagt tittar på det för att få se just dessa som inte kan sjunga alls..det är ju det som är det roliga.
men jag undrar ju hur dessa tjejer o killar tänker som är så nervösa inför en audition att de knappt kan andas..hur ska de klara av att stå på scen flera gånger om och sjunga.. ja jag vet inte..jag kanske är elak nu.
Det är synd om dem också som vill så mycket men inte har självförtroendet.
Låtval är ju ett annnat ämne man kan diskutera, kära nån vilka asdåliga låtar många väljer..

Hördes talas om någon Idol Jon i radion imorse på Mix Megapol, och nu ska han sjunga ..få se vad jag tycker.
Jo då han var ju helt underbart bra, vilken röst och karisma. Tjohoo..Där fanns självförtroend ända ut i fingerspetsarna.
JA, säga vad man vill men jag älskar Idol.. det har allt. Jihde är allt bra han också, han passar bra i Idol.
Simma lugnt.



Idol

1 Läs mer >>

Hey!
HA ha det är fler än jag som längtar tillbaka, mina girls, Alex o Camilla...Kan vi inte åka på en återträff snart? Det vore ju superkul..vi kanske kan få ihp några stycken av de vi var tillsammans med då? Vilken grej det vore!
Camilla jag tror vi kolla väl på Buffy eller vad var de vi följde så slaviskt? Och du Alex jag trorinte bion blev sig lik efter att vi var där och käkade Twizzlers som galningar! But I guess they didnt that we are ...Superstars!! Hahaha!

Ni som har lite sjuk humor och gillar Will Ferell måste se denna, så sjukt överdrivet bra.

au-pair återträff..ma...

2 Läs mer >>
Howdy, jag sitter och tänker på hur mycket jag saknar USA. JAg var där ett år för 10 år sen som au-pair och USA fastnade förevigt i mitt hjärta. Och vissa människor som jag träffade där, vissa har jag kontakt med och andra lever vidare i mitt minne. Man tänker på de ibland och undrar vad de gör. Jag var med om många roliga äventyr..som jag kanske berättar om så småning om. Fast det kan ju vara så att det bara är roligt för oss som var inblandade..Jag saknar vissa godsaker som finns där. Jag hoppas och vill gärna åka dit igen ..snart!
Här kommer lite saker som jag längtar efter och som kommer vara det första jag ska köpa när jag åker tillbaka.


Hittade en bild på google på min och många andras favorit, Moccafrappocino med grädde och chokladsås..Mmmm! Perfekt en varm sommardag eller vilken dag som helst!


Twizzlers, de är beroende framkallande..har mantagit en kan man inte sluta och helt plötsligt så var påsen tom...därför köpte man två helt i storpack också.!!!! Lite varning dock de är lite laxeringsvarning på dem hahaha!
Alex vet vad jag menar!

Favoriten bland choklad, krämig vit choklad med kaksmulor i ..fanns inget bättre, eller vad säger du Camilla!


De här var perfekt att sitta och käka när man låg på sängen i sitt rum och kollade på tv..Så goda!
 Det är bara några av godbitarna...prova dem gärna om ni ska iväg till staterna!
bye ,bye

A trip down memory la...

0 Läs mer >>
Den här helgen tog vi det lugnt. I går var det premiär för hösten Lions loppis och Second hand hade nyöppningen i nya lokaler. Tog med mig barnen och kollade runt lite. Det blev barnen som handlade, det blev byggklossar och pärlplattor... Det blir ju inte så mycket fyndletande när man har barnen med.. Men är jag själv så går jag gärna länge och spanar och vänder på allt jag ser och gillar. Man brukar alltid träffa så mycket härligt folk på loppisar, speciellt när man är med och säljer själv. Vilket jag har gjort några gånger, inget i år dock..har varit dåligt med det...Minns en äldre herre som stod bredvid mig på en loppis, han var där med sin fru. Han hade en gammal skrivmaskin som han tyckte att jag skulle köpa...hans argument var så bra...självaste Hemmingway har skrivit på den här ..med glimten i ögat!! idag blir slapparsöndag..hade tänkt åka till Storfors men jag ska ju dit imorrn..Vi får se..Nä men vad ser jag det regnar..vad ovanligt! Nu är det höst på riktigt! 

Loppis..är bland det ...

0 Läs mer >>


Förra helgen var vi i Göteborg. Först gjorde vi Liseberg, vi åkte lite karuseller, vann mycket godis..:) På söndagen mötte vi barnens kusin och farbror på Universeum. Vi upplevde det som lite rörigt men det kan ju beror på att vi hade barnen med. Den lilla tyckte att fiskarna var roliga ibörjan men efter att vi hade sett ett antal akvarium så började hon väl tycka att ja ja nu har vi ju sett fiskarna ..var är sälarna! hon gick och väntade på att vi skulle komma till sälarna. Vet ej var ifrån hon fick den idén men..Så när vi skulle gå in i regnskogen så tänkte alla att du du blir det kul. Men så fort vi kom in i regnskogsavdelningen fick hon panik och skrek som en galning. Niklas tog med henne ner för att komma till nästa. Jag hörde henne hela vägen , hon överröstade allt där inne. Sen kom skricket närmare igen de visade sig att hon skrek efter mig då .  Vi gick då neråt igen för att komma ut. Svettiga och trötta vid det här laget väntar vi på hissen för att komma vidare. När vi väl har komit in i hissen och åkt upp till Nikas så fastnar hon med fingrarna i hissdörren.   YES!! Oj oj hon tappade nästan andan så ledsen var hon..vi struntade i resten av Universeum och gick in i shoppen. Då blev vi glada, hon är ju tjej trots allt. Finns inget som lite shopping inte kan bota!




Itsy bitsy spider..gillar inte spindlar så där jättemycket men sådan här kan man inte annat än beundra!



Skallerorm

Vilken upplevelse!!